Kategorier
bild

En söndag på Skansen

I söndags var det fri entré till Skansen så vi for dit för att titta på djur, grilla korv och ha en mysig dag. Vädret var helt ok så det såg lovande ut. Vi tog bilen med motiveringen att det skulle vara skönt och smidigt att åka hem sen.. Det var det inte. Men mer om det senare.

Inne på Skansen var det väldigt mycket folk som köade till de olika aktiviteterna och stånden som fanns lite här och var. Tim ville åka tåget först och så fick det bli. Efter det gick vi runt för att titta på alla fina djur och samtidigt hitta grillplatserna så att det skulle vara enkelt sen när det var dags att äta. Djuren var förstås fina och Tim gillade att titta men vi hittade inga grillar och klockan gick.. Köpmat blev det till slut men det var stressigt och Tim somnade till flera gånger innan det blev vår tur. Det var många fler som också skulle äta så köerna var långa..

Efter pojkarnas sovning var det dags att gå mot bilen och åka hem igen. Det skulle ju vara smidigare än att åka spårvagn och buss. Det tog en dryg timme att åka sträckan från parkeringen till Djurgårdsbron! Pojkarna var dock exemplariska men började bli hungriga så vi försökte komma på alternativa planer om vi inte kunde ta oss hemåt i tid. Det hela slutade med att vi stannade i Sickla och åt hamburgare…

2 svar på ”En söndag på Skansen”

Ska tilläggas att parkeringen kostade 140:-, maten vi köpte gick på lika mycket… Så det blev inget ”gratis-besök” för oss direkt 🙂

Annat skoj att minnas: ”Måns sjunga där!” sa Tim och pekade på scenen där Allsången hålls. Att han kan se och förstå 🙂 När vi kom hem tittade han på Skansen-kartan och frågade vart Måns brukar sjunga, så nu hittar han scenen på kartan också.

Stängt för kommentering.